PAULOWNIA

Paulownia Paulownia Cotevisa 2: A Paulownia keményfa (más elnevezése Császárfa vagy Phoenix madár fa), a világ leggyorsabb növekedésű és ugyanakkor legsokoldalubb fája. Széleskörű hasznosítási spektruma az ipari felhasználástól (bútor-és épületfa, papíripari alapanyag, energia célú biomassza, stb.) a méhészeti és gyógyszeripari hasznosításon át (kéreg, levél, virágzat) a díszítő funkcióig (parkfa, művészi fafaragványok alapanyaga) terjed.

 

Üzleti terv: Hogy megtérüljön a beruházás, minimum 1 ha területre van szükség. Minél nagyobb a terület, annál nagyobb a befektetés megtérülése.

 

 

 

Szolgáltatások: Szakembereink talajmínőség felméréssel foglalkoznak, míg saját csapatunk végzi a fák ültetését és kitermelését. Igy teljes körű szolgáltatást kínálunk jelenlegi és leendő partnereink számára.

 

 

 

Ár: Egy csemete ára 5 EURO/drb, az ajánlott ültetési időszak március- szeptember. Ebből kővetkeztetünk, hogy a szükséges beruházás egy 1 ha területre 3000 EURO.

 

 

Képgaléria:  A Paulownia a tátogatófélék családjának tagja (Scrophulariaceae), 15-20 méter magasra növő, terebélyes koronát nevelő növény.