România, în top 10 al celor mai atractive ţări pentru investiţii în energie verde

România urcă pentru prima dată în top 10 al celor mai atractive ţări din lume privind investiţiile în energie eoliană la începutul lui 2012 şi ocupă locul 13 în ceea ce priveşte indicele agregat pentru toate formele de energie regenerabilă, conform unui raport al Ernst&Young.

Evoluţia ulterioară pe parcursul anului, deşi uşor fluctuantă, a confirmat faptul că România este una dintre cele mai atractive pieţe pentru investiţii în energie verde. Astfel, România şi-a menţinut cu succes poziţia, terminând anul în top 10 pe energie eoliană şi pe locul 13 în ceea ce priveşte indicele agregat pentru toate formele de energie regenerabilă.

Caracterizate de o abundenţă a resurselor naturale şi o cerere în creştere pentru energie, pieţele emergente au fost marii câştigători din sectorul de energie verde în cursul anului 2012. Cu toate acestea, după opt ani de creştere a nivelului investiţiilor noi în cadrul sectorului, se pare că anul acesta va exista o scădere, după un an record în 2011, se menţionează în raport.

Energia verde a înregistrat un rol tot mai important în mixul de energie al marilor companii de pe glob. Pe măsură ce corporaţiile evaluează riscurile în ceea ce priveşte securitatea energetică, preţurile energiei, mediul de reglementare, brandul şi presiunile din partea părţilor interesate, acestea încep să se concentreze pe optimizarea mixului lor de energie prin creşterea investiţiilor şi instalarea capacităţilor de energie din surse regenerabile. Deşi a existat o redresare lentă a crizei financiare globale, tranziţia către o economie mai eficientă din punct de vedere al resurselor şi cu emisii reduse de carbon este inevitabilă, se mai arată în raportul Ernst & Young.

28
Dec
posted in Ultimele ştiri by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>